Bagaimana nak buat 'Direct Ad Sales'

Menjual iklan secara terus atau 'direct ad sales' kepada pengiklan adalah satu 'option' buat duit dengan blog selain daripada menggunakan servis 'ad network' seperti Google AdSense atau Yahoo Publisher Network. Ia ada kelebihan dan keburukannya. Post kali ini saya terangkan sedikit tips bagaimana nak dapatkan lebih banyak 'direct ad sales' dalam blog anda.

Cukupkan Traffic Sebelum Jual

Jika blog anda masih baru, adalah lebih baik anda tumpukan kepada prestasi traffic daripada prestasi jualan iklan. Penjualan iklan mustahil akan berlaku jika blog anda tiada traffic.

Pilihan utama jika anda nak jugak letak iklan adalah Google AdSense atau lain-lain ad Network. Anda juga boleh buat blog anda tiada iklan langsung.

Letakkan Kadar Harga Iklan Anda

Kebanyakan blog yang saya jumpa selalu letakkan "sila isi form dibawah untuk keterangan lanjut berhubung pengiklanan".

Benda ni bagus jika anda ada staff yang boleh menolong anda menjawab pertanyaan-pertanyaan dari pengiklan yang berminat. Tetapi, jika anda orang perseorangan, iaitu anda seorang saja yang 'maintaining your blog', adalah lebih baik anda letakkan saja harga di page blog anda.

Kerana berhubung secara terus dengan pengiklan (melalui email) kadangkala memerlukan banyak masa dan merugikan masa anda. Semakin kurang kerja anda, semakin banyak masa anda untuk maintain (posting dsb.) blog anda.

Buang Semua Iklan Dari Ad Network

Banyak pengiklan menggunakan Google AdSense sebagai jalan pintas untuk mereka mengiklan secara 'murah' dalam blog yang 'mahal'. Sebagai contoh, saya membeli keyword "weight loss" pada harga $3.00 CPM dimana harga tersebut agak murah, dan iklan saya keluar dalam blog "weight loss" yang Page Ranknya mencecah 7.

Kita anggap Google ambil 50% daripada tersebut dan owner blog itu hanya dapat $1.50 jika ada traffik yang klik iklan tersebut. Jadi buang semua iklan ini dan fokuskan kepada direct ad sales (jika anda sudah mempunyai traffik yang konsisten dan banyak).

Berapa Kadar Harga Yang Sesuai?

Jangan terlalu murah hati dalam menjual iklan dalam blog anda :). Kadar biar bersesuaian dengan rating blog anda, More traffic = Increase price.

'Monetize' Blog Anda Sehebat-hebatnya

Jangan takut untuk menjual terlalu banyak iklan dalam blog anda. Ramai orang yang terlalu lantang mengatakan tidak patut ada banyak iklan dalam blog. Jangan dengar cakap mereka, kerana jika anda dengar, anda tidak akan buat duit langsung dengan blog :).

Fakta yang mengatakan terlalu banyak iklan penyebab kehilangan traffic ke blog anda adalah satu fakta yang salah sama sekali. Kuncinya disini adalah cara anda 'handle' iklan tapi dalam masa yang sama memberi keselesaan kepada user yang datang ke blog anda.

Suka post ini? sila langgan RSS feed saya. Anda juga boleh langgan RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.

Hantar "files" dan Buat Duit Online dengan Speedy Share

Perkongsian maklumat secara online ataupun penghantaran "files" secara online amat penting bukan sahaja kepada komuniti bisnes malah kepada orang perseorangan.

Kebanyakan platform e-mail seperti hotmail, gmail dan lain-lain menghadkan size yang boleh dihantar manakala penghantaran menerusi 'Instant Messenger' pula kadang-kadang 'meletihkan'.

Anda mungkin dah tahu banyak website seperti Speedy Share yang menyediakan servis 'transfer files' secara online, tapi servis yang disediakan Speedy Share berlainan kerana ia membayar anda jika anda berjaya 'refer new user' untuk akaun Premium mereka.











Ia lebih kepada Speedy Share 'affiliate program' di mana anda dapat sedikit percentage daripada Speedy Share setelah anda berjaya bawa user untuk register dengan mereka.

Anda akan diberi affiliate link dan Speedy Share akan track keputusan dan prestasi anda dari affiliate link tersebut.


Berapa banyak boleh dapat dengan Speedy Share?

Bergantung kepada usaha anda membawa user baru. Anda boleh buat duit dengan banyak sebenarnya, sekiranya anda rajin mempromosikan Speedy Share melalui affiliate link anda.

lihat imej dibawah:














Jadi Member Speedy Share sekarang!

Suka post ini? sila langgan RSS feed saya. Anda juga boleh langgan RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.

Bila masa yang sesuai untuk letakkan iklan di blog anda?

Perkara ini selalu dibahaskan di forum-forum luar dan dalam negara. Sebenarnya tiada jawapan yang spesifik mengenai perkara ini. Seringkali dua pendapat bercanggah antara satu sama lain.

Jangan letak iklan jika tiada traffic.

Logiknya pendapat ini mengatakan tiada gunanya letakkan iklan jika tiada traffic. Anda perlukan traffic untuk klik iklan, jadi iklan yang diletakkan di blog yang tiada traffic seolah-olah membuang masa dan tenaga.

Pada mulanya nampak macam logik, tapi jika anda perasan, network-network seperti Google AdSense, Bidvertiser dsb. dahpun buat penjualan iklan dan anda hanya tumpukan perhatian kepada traffic blog anda.

Letak iklan dari mula.

Jika anda tidak perlu susah payah fikirkan tentang traffic, kenapa tak letak iklan dari awal? Salah satu kelebihan jika anda letak iklan dari awal, anda dapat kawal design blog anda.

Jika anda mula dengan tiada iklan langsung, ia akan menyusahkan anda untuk re-design blog anda untuk meletakkan iklan. Dengan ini, meletakkan iklan pada peringkat awal dapat jimatkan masa untuk proses re-design.

Kelebihan yang lain pula, pembaca anda akan biasa dengan blog anda yang dah ada iklan. Jika anda dah ada traffic baru nak letak iklan, mungkin komen-komen yang negatif akan timbul dari pembaca anda.

Pilihan anda?

Ada iklan ke takda iklan pada peringkat awal? Pendapat peribadi saya adalah letakkan iklan pada peringkat awal. Iklan harus jadi sebahagian daripada blog anda. Walaupun blog ini tidak saya letakkan iklan pada peringkat awal, kerana menumpukan kepada traffic.

Persoalan sepatutnya bukan bila, ia sepatutnya "Letakkan iklan atau tidak".

Jika anda buat sebuah blog komersil, iklan adalah satu perkara penting dan ia harus jadi sebahagian dari blog anda. Setiap blog komersil yang saya buat, saya letakkan iklan pada peringkat awal permulaannya.

Jadi, apa pilihan anda?

Suka post ini? sila langgan RSS feed saya. Anda juga boleh langgan RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.

Cara-cara buat duit dengan blog

Mungkin satu benda yang amat menggembirakan jika anda boleh buit duit dengan menulis blog. Well, memang anda boleh buat duit dengan blogging!

Percaya atau tidak, dengan blogging sahaja anda boleh menambah income berlipat kali ganda dengan bermacam-macam program yang ada pada masa ini.

Di bawah merupakan program yang anda boleh cuba untuk buat duit menerusi blog anda:

Letakkan Iklan
Jika blog anda mempunyai ramai traffic, cara ini mungkin boleh anda aplikasikan dalam blog anda. Iklan terbahagi kepada beberapa bahagian antaranya:

1) Text link advertising (TLA)
Text link ads adalah iklan dalam bentuk tulisan. Anda boleh mencari advertiser yang ingin menyewa ruang TLA dalam blog anda atau mengunakan services seperti Text Link Ads atau Adbrite untuk menjual link 'directly' kepada syarikat-syarikat luar.

Harus diingat, TLA memerlukan traffic yang tinggi untuk menarik minat pihak luar menyewa ruang TLA di blog anda.

2) Contextual advertising
Contextual advertising adalah iklan yang keluar secara automatik mengikut 'content' yang anda tulis. Sebagai contoh, jika anda menulis tentang bola sepak, iklan tentang bola sepak akan keluar.

Contoh contextual advertising network adalah: Google AdSense, Yahoo Publisher Network, Bidvertiser, Chitika dan banyak lagi.

3) Targeted Advertising
Iklan jenis ini adalah dengan adanya syarikat/pihak yang sanggup membayar anda untuk meletakkan iklan mereka, sama ada image atau TLA.

Banyak yang perlu dilakukan dan antara kriteria yang perlu ada dalam blog anda untuk menarik minat pihak lain adalah:
* Blog anda merupakan blog yang 'prime' ataupun 'leader' bagi sesuatu niche anda dan mempunyai design yang professional.

* Mempunyai "media kit" dalam blog anda. Apa itu media kit? Ia adalah perkara yang menjelaskan secara terperinci mengenai bagaimana cara untuk mengiklan di blog anda, berapa 'rates' anda, bagaimana traffic blog anda, testimonial daripada syarikat/pihak yang pernah mengiklankan produk mereka di blog anda, nombor telefon dan email untuk mereka mendapatkan lebih informasi.

Setelah anda selesai 'set up' blog dan mempunyai post dan traffic yang constant. Cuba cara ini dengan mendekati syarikat-syarikat yang mempunyai niche yang sama dengan content blog anda. Tanya mereka sama ada ingin mengiklan di blog anda.Tak perlu cari syarikat yang besar-besar. Mulakan dengan syarikat yang kecil dan sederhana dan setelah mencapai traffic yang banyak, perlahan-lahan 'approach the bigger deals'.

Suka post ini? sila langgan RSS feed saya. Anda juga boleh langgan RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.

Memastikan blog anda dikenali dengan 3 cara mudah

Ketika ini ramai bloggers di seluruh dunia muncul merancakkan dunia 'blogging'. Ramai antara mereka yang menulis 'content' yang berkualiti untuk menarik minat traffic singgah ke blog mereka.

Tetapi agak mengecewakan apabila artikel mereka tidak diberi perhatian dan tidak mendapat sambutan yang menggalakkan. Blog anda tidak akan 'dikenali' sekiranya anda tidak mempromosikan blog anda secara aktif.

Tiga cara dibawah adalah cara yang saya gunakan untuk mempromosikan blog saya. Semuanya adalah daripada pengalaman saya sendiri dan yang paling penting, cara ini amat berkesan. Perlu ditekankan, bahawa cara ini amat mudah dan berkesan, tetapi memerlukan sedikit usaha yang konsisten daripada anda untuk menjayakannya.

Paling penting untuk anda sebelum memulakan langkah mempromosikan blog anda, ialah dengan melakukan sedikit kajian tentang topik atau niche blog anda.

Sebagai contoh, jika blog anda tentang 'Make Money Online', anda mungkin perlu consider MyBlogLog untuk mencari traffic untuk niche/topik tersebut.

Networking
Cara ini amat penting untuk mempromosikan blog anda. Setelah anda kenalpasti tempat yang sesuai untuk mendapatkan traffic bagi niche/topik blog anda, mula berkomunikasi dengan mereka.

Cara yang paling efektif sekali adalah berkomunikasi dengan mereka secara individual. Amat penting bagi blog anda untuk menerima traffic yang anda kenal kerana anda boleh meminta mereka membaca dan memberi komen tentang post-post di blog anda.

Ini penting kerana mempunyai komen-komen seperti ini dapat membuktikan kepada pelawat blog anda bahawa tidak merugikan masa mereka membaca post di blog anda.

Post yang up-to-date.

Komunikasi dengan blogger (yang sama niche/topik) lain juga penting untuk menaikkan 'visibility' blog anda. Langgan RSS Feed mereka untuk mengetahui selera pembaca.

Tidak dinafikan untuk blog anda berjaya, 'content' yang unik perlu tetapi anda juga perlu menulis tentang sesuatu yang orang ingin baca.

Join the discussion

Setelah anda kenalpasti target traffic, anda boleh meningkatkan lagi tahap 'visibility' blog anda dengan menulis artikel tentang niche blog anda. Jadi seorang yang versatile, jangan takut untuk menjadi diri anda sendiri dalam menulis post.

Jangan kedekut untuk bertukar-tukar link atau tinggalkan komen kepada post bloggers yang lain, link ini juga membawa traffic yang berharga untuk blog anda, traffic yang bagus.


Langkah ini boleh diikuti oleh semua blogger, tak kira baru ataupun lama. Cara ini telah terbukti membawa traffic daripada 10-30 visitors satu hari kepada 100 - 200 visitors satu hari setelah saya mengaplikasikannya.

Suka post ini? sila langgan RSS feed saya. Anda juga boleh langgan RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.

Letak Iklan Anda

Pengiklanan


6 Sebab Perlu Letakkan Iklan Anda Disini

1. Rank no #1 dalam Google untuk keyword "cari duit" dan "buat duit online"
2. Rank no #1 dalam Yahoo untuk keyword "cari duit", "buat duit", "cari duit online" dan "buat duit online"
3. Averages 50+ feed readers satu hari.
4. Blog ini selalu di update.
5. Mendapat traffic daripada Indonesia, Singapura dan United States, selain Malaysia.
6. Menerima traffic yang constant daripada search engine (Yahoo dan Google).








Pilihan Pengiklanan

Terdapat 3 jenis pilihan pengiklanan untuk anda setakat ini. Note: Iklan anda tidak diletakkan secara 'rotating' dan ianya fix untuk satu bulan.

MyBlogLog.com statistik

Pilihan 1 - Iklan Teks

Details: Sesuai untuk sites yang mempunyai budget yang rendah. Akan dapat clicks yang banyak sekiranya anchor text yang bagus dan tepat digunakan. Saya juga akan menolong anda memilih anchor text yang sesuai secara PERCUMA!
Kadar untuk sebulan: RM10
Remaining: 3 kekosongan

Pilihan 2 - Sidebar Ad

Details: Sesuai untuk sites yang mempunyai budget yang medium yang inginkan tempat yang ekslusif dalam blog ini. 125x125 banner adalah yang terbaik dari segi visibility. Saya akan buatkan banner untuk anda, PERCUMA!
Kadar untuk sebulan: RM25
Remaining: 1 kekosongan

Pilihan 3 - Sponsored Review

Details: Sponsored review atau satu post khas untuk website anda. Saya akan review dengan seikhlas yang boleh, dengan lebih dari 3 deeplinks dan ia akan berada pada frontpage blog ini dalam masa lebih dari 4 hari. Akan berada pada kedudukan teratas untuk tempoh 24 jam.
Kadar, one time fee: RM40


Jika anda berminat untuk mendapatkan traffic exposure, e-mail terus kepada saya di admin@ecovers2u.com

Buat Duit dengan e-book

Apa itu e-book?

E-book merupakan terma singakatan bagi 'electronic book' atau buku elektronik. Ia adalah 'buku' dalam bentuk digital. E-book bukanlah seperti buku-buku biasa yang terjual di kedai-kedai, tetapi buku yang hanya dijual menerusi internet.

Sifat-sifatnya sama seperti buku fizikal, mempunyai muka surat, muka hadapan, dan sebagainya. Cuma ianya adalah buku yang dibuat khas untuk kegunaan dalam komputer.

E-book biasanya dibaca menggunakan Adobe Acrobat Reader kerana formatnya dalam bentuk *.pdf.

Contoh muka hadapan sebuah e-book:



Apa itu PDF?

PDF adalah 'Portable Document Format', sejenis format dokumen. Sama seperti *.doc yang merupakan format bagi Microsoft Word.

*.doc biasanya boleh dibaca menggunakan Microsoft Word. Jadi *.pdf pula dibaca menggunakan Adobe Acrobat Reader.

Bagaimana cari duit dengan e-book?

Anda juga boleh mencipta e-book untuk dipasarkan dalam pasaran internet. Cari idea tentang konsep sesebuah e-book, cari market anda dan jual ke pasaran online.

Bahagian ini agak tricky sedikit, kerana anda perlu bijak memilih market untuk penjualan e-book anda. Cari idea tentang sesuatu yang diinginkan oleh pasaran dan boleh dijual.

Contoh:

Idea buat duit menerusi internet hangat di internet ketika ini. Mengapa tidak cuba buat e-book tentangnya dan jual secara online?

Buat kajian tentang sesuatu topik, jangan malas! :)
Ingat, kajian tentang sesuatu topik perlu menyeluruh termasuk peluang pasaran serta 'knowledge' anda tentang topik yang dibicarakan.

Cari pasaran

Lepas selesai buat ebook, cari pasaran untuk ebook anda. Banyak teknik untuk memasarkan ebook anda. Sebagai contoh, bina website sendiri dan promosikan menerusi forum-forum yang berkaitan dengan produk anda.

Promosi mesti dilakukan dengan betul supaya tak melanggar undang-undang forum dan elakkan promosi anda dikategorikan sebagai spam.

Bagaimana nak cipta ebook?

Jangan risau, nak cipta ebook tak sesusah yang anda sangkakan. Anda hanya perlu ada Microsoft Word dan Ghostscript. Saya telah pun membuat special report tentang cara-cara nak cipta ebook.

Lihat muka hadapan special report saya:



Anda boleh dapatkannya secara percuma di Cara Buat Ebook. Saya tak pasti sampai bila saya akan berikannya secara percuma. Jadi download cepat! :)

P.S Anda perlukan Adobe Acrobat Reader untuk membaca special report ini. Sekiranya anda tiada, ianya boleh didownload di sini.

Suka post ini? sila langgan RSS feed saya. Anda juga boleh langgan RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.



Bogel Bugil dan Telanjang

Jangan terkejut dengan title di atas ni, Ia lebih kepada cubaan saya untuk mendapat tempat teratas dalam keyword "bogel", "bugil" dan "telanjang" untuk search engine Google. Untuk pengetahuan, keyword bogel amat popular dalam carian search engine Google.

Jadi, jika anda seorang webmaster atau pembangun laman web, keyword "bogel", "bugil" dan "telanjang" ini amat penting dalam aspek mempromosikan website anda seterusnya untuk buat duit melalui blog anda.
Ini kerana, contoh saya ambil AdSense, semakin ramai traffic yang menjenguk ke blog anda, lagi tinggi kebarangkalian untuk klik AdSense ads.

Saya akan kongsikan beberapa teknik yang saya gunakan untuk optimizekan blog ini pada keyword "bogel" "bugil" dan "telanjang" pada anda pada post akan datang.

HTML Code Dalam Post

Penting untuk anda tahu bagaimana nak masukkan HTML code dalam post. HTML code adalah seperti a href, b, i, img src dan sebagainya.

Tetapi tag yang basic seperti ini telah disediakan diatas ruangan post. Walaubagaimanapun, anda boleh meletakkannya secara manual.

Blogspot

Untuk pengguna blogspot.com, jika anda ingin mengubah/meletakkan html code dalam post anda, hanya klik pada tab "Edit Html" yang terletak pada atas sebelah kanan ruangan penulisan anda. Selepas itu, masukkan kod html yang anda inginkan. Lihat imej di bawah:


Klik imej untuk view yang lebih besar

Wordpress

Jika anda pengguna wordpress, langkah yang sama juga digunakan seperti pengguna blogspot.com. Klik pada "write", dan pilih "code" untuk meletak atau mengubah kod html dalam post anda. Lihat imej di bawah:


Klik imej untuk view yang lebih besar


Anda rasa post ini membantu? sila langgan full RSS feed saya. Anda juga boleh langgan full RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.

Featured Links

Jika anda seorang blogger/webmaster yang mempunyai site tentang topik cari duit atau buat duit melalui internet, peluang anda untuk berada dalam featured links blog ini adalah cerah! :)

Blog ini berada pada kedudukan no 1 dalam ranking Google untuk keyword cari duit dan no 3 dalam ranking yahoo untuk keyword cari duit online.

Lihat statistik-statistik di bawah:

MyBlogLog Report




Google Ranking




Yahoo Ranking



Klik imej untuk imej yang lebih besar.

Apa itu Featured Links?

Featured links adalah link ke website/weblog anda yang diletakkan di bahagian atas sebelah kanan muka hadapan blog ini. Tujuan featured links adalah untuk mempromosikan website anda secara natural tanpa perlu pembaca blog klik ke bahagian 'Partners' untuk melihat link ke website anda.

Featured links mencerahkan peluang untuk website/weblog anda mendapat traffic percuma dari blog ini.

Bagaimana ?

Hubungi saya dengan menekan 'Contact Me' dengan tajuk 'featured link'. Saya akan hubungi anda dengan kadar yang segera :)

Suka post ini? sila langgan RSS feed saya. Anda juga boleh langgan RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.


Remove Navigation Bar

Tips kali ini adalah untuk blogger yang menggunakan blogspot.com sebagai platform blog anda. Ikut beberapa langkah di bawah untuk menghilangkan nav. bar:

1) Login ke dalam account blogspot anda.
2) Pada Dashboard anda, pilih layout, kemudian klik pada tab template. Selepas itu, klik pada EDIT HTML, dan anda akan di bawa ke satu window baru lengkap dengan HTML code blog anda. Lihat imej:



3) 'Paste'kan CSS code ini di bahagian atas template code:

#navbar-iframe {
display: none !important;
}

Lihat imej di bawah:



4) Klik save template dan nav. bar anda sekarang dah hilang!

Suka post ini? sila langgan RSS feed saya. Anda juga boleh langgan RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.

Contact Me

Satu 'feature' baru telah saya updatekan pada blog cari duit, iaitu 'Contact Form'.

Ia memudahkan lagi saya berhubung dengan pembaca-pembaca blog cari duit dan memudahkan anda untuk menghubungi saya.

Sila klik Hubungi Saya untuk berhubung terus dengan saya. Insya'Allah banyak 'feature' baru yang akan saya tambah dalam masa terdekat untuk kemudahan bersama.

Suka post ini? sila langgan RSS feed saya. Anda juga boleh langgan RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.

RSS Feed



Jika anda seorang yang selalu melawat website/weblog di internet, mesti perasan button seperti di atas. Button di atas adalah button RSS feed ataupun Really Simple Syndication.

Apakah fungsi RSS?

RSS membolehkan anda melanggan 'berita' secara live. Bermaksud jika seorang pelanggan RSS feed blog saya. Setiap update tentang post yang saya lakukan anda boleh baca melalui RSS Reader tanpa perlu ke blog saya.

RSS Reader

RSS Reader boleh didapati secara percuma di sini. Download RSS Reader, ikut arahan mudah dalam laman web dan anda sudah boleh menggunakan RSS Reader!

Langgan Menerusi E-Mail

Anda juga boleh melanggan newsfeed menerusi email. Lebih mudah, kerana tidak perlu mendownload apa-apa. Hanya masukkan email, dan setiap update akan dipostkan terus ke email anda.

Langgan RSS feed cari duit menerusi email
.

Suka post ini? sila langgan RSS feed saya. Anda juga boleh langgan RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.

Partners3

Lyrics Central
MP3 Central
Car Fever
Nakaltitude
IM Malaysia
CADAR LAUREA
High Paying Keywords
Hindi Song
Mortgage and Loan Tips
Naruto Shippuuden
Pinky Model
Blogger Links
Kedai Runcit
Variety Animanga
Bussiness Opportunity&Store Online
advertising investment
Gothic Shoes
All About Car and Racing Game Online
Video Heat Online
Cemerlang Financial Consultant
Kamrie World of Music
Weird and Funny Stuff
Mystrious
All Hot Sport Are Here
Free Mobile Ringtones
Wansuhaimi

Partners2

Internet Niaga Dot Com : Rakan Niaga Internet Anda
notaforex2
Arephyz's blog
Fishing Village
FREE FOREX INDICATORS
sureduit
Make Your Own Money
PetuaJimatDuit.com
Free Downloads
TipsBlogging
Amirez.com | Teknologi, Komputer, Internet
Jana Pendapatan Online
AnggapPC
Cetusan Minda Usahawan
SharizalShafei
Internet Marketing - Pemasaran Internet
Belajar Saham
Onlinejer Free Article and Link Directory
World Local Newspaper Online
Blogging Money
Online business marketing opportunity
Retro Geek
Samir Kamble - Webmaster Resourses and Free Wordpress/Joomla Themes
Blog Maiurl
Jana Wang SMS
PakMail
Buat Duit Blog
Busby SEO Challenge
Blog Directory
NO PIN cheap international phone calls-YesPinLess - Pinless long distance phone service at discounted rates from your cell-home-office. No hidden, maintenance, or connection charges. Included FREE: Speed Dial, My Own 800 Number, & much more...




P.S: Kepada bloggers/webmasters, anda juga boleh menjadi partner/rakan kepada blog cari duit. Apa yang perlu anda lakukan adalah meletakkan kod html dibawah pada blog/website anda.

Mula di sini:

Blog Buat Duit
Berakhir di sini.

Detail:

URL: http://maricari-duit.blogspot.com
Anchor Text: Buat Duit


Selesai buat perkara di atas, contact saya dengan menggunakan contact form yang tersedia di 'Contact Me' section mengenai detail link anda dan saya akan balas dengan kadar segera :)


Suka post ini? sila langgan RSS feed saya. Anda juga boleh langgan RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.

Partners

Dibawah ini adalah partners/rakan-rakan blog cari duit, luangkan masa anda untuk melawat mereka!:

Saving Fuel Tips
Informative Blog
My Online Street
Blog AfzaiAfandi
Raymond.CC Blog
Laman Badruzamani
Blog Usahawan Internet
Mohd Razif Dot Com
Noorizamshah.com
Family
Blog Kodin
CJCM and IT
Blog Perniagaan
Sabahan.com
Blog Internet Melayu
Ibnu Hassim Network: Pekerja Jutawan, Bapa Penyayang, Insan Terbilang
Make Money Blog
TazaMfnBiz
Share Everything
Blalang - Cyberincome
My Online Journey
Blog Directory
Learn how to make money online
Usahawan Internet
Make Money Malaysia
Malaysian Blogs & News Portal
Make Money Online With Money Making Blogs Links
Tips For Blogging
eDirectory Pages
1 More Link
Make Money Online
Direktori Blogger Malaysia
Increase Your Website Traffic
Pinoy Bloggers Society
Total Blog Directory
Tukeranlink.blogspot.com
DuardoWorld
The Freebies Resources Network Group
Free Rapidshare Premium Account
Links Exchange Web Directory
Blog Submission
Wordpress Directory
Blog Forum
Costiga
Satisfaccion Radio
Free Link Submit
Directory
Digital Directory, Europe's Guide to The Web
Premium SEO Friendly Directory
Leovelo Web Directory
Free Web Directory
Web Directory
Blog Directory
All-Blogs.net directory
Blog Universe
Directory of Business Blogs
Blog Directory
Blog Directory


P.S: Kepada bloggers/webmasters, anda juga boleh menjadi partner/rakan kepada blog cari duit. Apa yang perlu anda lakukan adalah meletakkan kod html dibawah pada blog/website anda.

Mula di sini:

Blog Buat Duit
Berakhir di sini.

Detail:

URL: http://maricari-duit.blogspot.com
Anchor Text: Buat Duit

Selesai buat perkara di atas, contact saya dengan menggunakan contact form yang tersedia di 'Contact Me' section mengenai detail link anda dan saya akan balas dengan kadar segera :)

More Partners >>

Suka post ini? sila langgan RSS feed saya. Anda juga boleh langgan RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.