Status blog anda

Jika anda dah penat satu hari 'maintain' blog anda, hilangkan rasa penat tu dengan cuba bermain-main dengan tools yang ada dalam internet yang boleh anda gunakan untuk mengetahui status blog anda.

Terdapat banyak 'tools' yang boleh menentukan status ataupun 'harga' sesuatu blog melalui 'information' daripada 'rankings site' seperti technorati, alexa dan sebagainya. Ketepatan 'tools' ini selalu dipersoalkan, tetapi amat digalakkan guna 'tools' ini kalau nak buat rakan-rakan anda kagum dengan blog anda :)

Blog Worth Calculator

Blog Worth Calculator
dicipta oleh Dane Carlson daripada business-opportunities.biz

Kata Dane Carlson:

Inspired by Tristan Louis's research into the value of each link to Weblogs Inc, I've created this little applet using Technorati's API which computes and displays your blog's worth using the same link to dollar ratio as the AOL-Weblogs Inc deal.
Dengan tool ni, anda boleh estimate 'harga' blog anda.

Nilai Blog ini:



How much is your blog worth? :P


Blog Juice Calculator

Jangan tak percaya, anda boleh tau berapa 'juice' yang blog anda ada. Canggih betul diorang ni :).

Blog Juice Calculator
nih dicipta oleh pihak Text Link Ads. Cara mereka tentukan juice blog anda adalah melalui Bloglines, Alexa, Technorati Ranking dan Technorati Links.

Daripada situ, juice anda dikira dan markah juice paling tinggi adalah 10. Blog saya hanya ada 0.3 'Juice'.



klik untuk imej yang lebih besar.

Selamat mencuba!

Suka post ini? sila langgan RSS feed saya. Anda juga boleh langgan RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.

0 comments: