John Chow: "The Biggest Google Whores"

Jika ini kali pertama anda ke sini, anda patut melanggan Full RSS feed saya secara PERCUMA! Saya percaya anda tidak mahu terlepas post-post yang berguna selepas ini! Thanks!

John Chow memang terkenal dengan kata-kata pedasnya. That's why I like him :). Dia merupakan salah seorang bloggers yang saya kagumi. Hari ni, semasa godek-godek blog beliau tentang tips-tips AdSense, terjumpa pulak tajuk "The Internet Biggest Google Whores".

Suspen jugak mula-mulanya, tapi lepas bukak post tersebut, baru tau post tu tentang 'special people' yang buat duit beratus ribu dollar sebulan dengan AdSense melalui kajian yang dibuat oleh John Chow sendiri.

Jom kita tgk listnya, dan jumlah duit yang berjaya di kutip mereka setiap bulan:

1) Markus Frind: PlentyOfFish.com - $300,000 / sebulan.

Markus Frind adalah seorang warga Canada yang merupakan pelopor kepada sebuah website 'online dating' percuma. Dia menerima lebih kurang 5 juta 'page views' sebulan. Hasil daripada user yang ramai, AdSense earning beliau satu hari mencecah $10,000.

Tak percaya? Pengkritik-pengkritik AdSense yang tak percaya semua bisu bila tgk check $900,000 Google untuk Markus. Check tersebut adalah earning untuk 2 bulan, menurut kata Markus.

2) Kevin Rose: Digg.com - $250,000 / sebulan

3) Jeremy Schoemaker - $140,000 / sebulan

4) Jason Calacanis: Weblogs, Inc. - $120,000 per month

5) David Miles Jr. & Kato Leonard - $100,000 per month

6) Tim Carter: AskTheBuilder.com - $30,000 per month

7) Joel Comm - $24,000 per month

8) Shawn Hogan – DigitalPoint.com $10,000 per month

Anda rasa post ini membantu? sila langgan full RSS feed saya. Anda juga boleh langgan full RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.

0 comments: