Make Money

List dibawah adalah list ad network dan affiliate program yang telah saya gunakan untuk menjana pendapatan secara online. Saya telah menggunakan kesemua list dibawah dan saya rekemen anda juga buat perkara yang sama. Melalui pengalaman saya, mereka 'provide' servis yang bagus dari segi costumer support dan yang paling penting, payment yang tepat pada masanya.

Google AdSense
Merupakan salah satu ad network yang popular dan konsisten ketika ini. Google AdSense merupakan elemen yang penting jika anda ingin buat duit melalui blog dan sebagainya. Google display text link dan iklan image yang berkaitan dengan content blog/website anda. Jika pengunjung website anda klik iklan tersebut, anda akan mendapat percentage mengikut berapa pengiklan bayar pada Google.
Bidvertiser
Ia program yang sama seperti Google AdSense tetapi satu perbezaannya adalah had pengeluaran duit yang rendah, iaitu sebanyak USD10 berbanding AdSense sebanyak USD100. Ia sesuai kepada small bloggers yang baru berjinak-jinak dengan PPC (Pay-Per-Click).

Sign Up for Bidvertiser

DealDotCom
Merupakan two-tier affiliate program. Jika anda 'refer' orang lain untuk join DealDotCom dan mereka register free account, mereka adalah dibawah anda. Jika mereka beli apa-apa daripada DealDotCom, anda akan dapat komisen sebanyak 35%. Anda juga akan dapat 15% komisen jika second tier anda membeli melalui DealDotCom.

Sign Up for DealDotCom

AuctionAds

AuctionAds adalah program yang meletakkan barang yang dilelong di eBay dalam website anda. Ia adalah affiliate program. Sebagai contoh, jika anda memilih untuk meletakkan lelongan tentang handphone, barang-barang berkaitan handphone yang dilelong akan di'display'kan dalam website anda. Jika pengunjung anda membeli produk tersebut, anda akan dapat percentagenya.

Sign Up for AuctionAds

Kongsikan program buat duit yang anda pernah cuba?

Anda rasa post ini membantu? sila langgan full RSS feed saya. Anda juga boleh langgan full RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.

2 comments:

tun said...

salam saye dah add auction ads ke tunshah.wordpress.com tolong tgk tul ke ...time kasih

Norhafidz said...

hello tun shah..saya dah lawat blog saudara :)..

apa yang sy lihat, saudara nak masukkan "html code utk referral url" dlm post saudara..

untuk wordpress, kalau nak letak html code kena pilih "code", jgn pilih "visual" semasa buat post baru, then baru masukkan html kod..

untuk penerangan tentang cara-cara nak masukkan html kod, bleh tgk HTML code dalam post (Wordpress)..

Untuk auctionads tu, lepas selesai daftar, dan setting, dia akan bagi anda code untuk diletakkan dalam blog anda, contoh iklannya boleh tgk kat sini