New Milestone - 100 RSS Subscribers

Jika ini kali pertama anda ke sini, anda patut melanggan Full RSS feed saya secara PERCUMA! Saya percaya anda tidak mahu terlepas post-post yang berguna selepas ini! Thanks!

Readers blog cari duit terus meningkat. Semalam, ia melepasi had 100 buat pertama kali dan hari ini angka tersebut terus meningkat ke 110. Secara keseluruhannya, saya mengambil masa 2 bulan untuk mendapatkan RSS subscriber seramai ini.

Saya mengambil kesempatan ini untuk menjawab beberapa soalan yang diajukan kepada saya tentang RSS subscribers. Ramai yang bertanya bagaimana saya dapat meningkatkan "RSS subscribers" dari 0 hingga 100+ dalam masa 2 bulan.

Sebenarnya kalau nak dibandingkan pencapaian ni, tak hebat sangat pun kalau nak dibandingkan dengan problogger yang lain seperti JohnChow dan ShoeMoney yang berjaya dapat 7000+ subscribers dalam masa 2 hari!

Tapi saya akan kongsikan juga beberapa teknik mudah yang saya lakukan untuk meningkatkan jumlah subscribers blog buat duit ini.

Bantu pembaca anda untuk subscribe

Apa yang saya lakukan untuk meningkatkan jumlah subscriber adalah dengan membantu dan memudahkan "kerja" mereka untuk men"subscribe". Ini adalah perkara-perkara yang saya praktikkan.

1) Meletakkan email form dan pengesahan "No Spam"

Jika anda perasan, saya ada meletakkan satu email form di sebelah kanan blog ini. Ia bertujuan untuk memudahkan pelayar-pelayar blog buat duit ini untuk subscribe RSS feed.

Secara tidak langsung saya memudahkan mereka untuk melanggan RSS feed saya tanpa perlu mencari dimana dan bagaimana sebaliknya, mereka hanya "submit" kan email dan mereka sudah pun melanggan RSS blog cari duit ini.



Kalau anda perasan juga, ada satu tulisan yang "More Info >>" di bawah email form tersebut. Ia adalah link kepada satu page yang memberi penerangan dan memudahkan pembaca yang kurang faham dengan konsep email form ini.

Klik untuk imej yang lebih besar.



Teknik kedua yang saya gunakan adalah:

2) Meletakkan ayat pada setiap header dan footer post


Setiap post yang ada dalam blog ini saya akan letakkan ayat yang lebih "membantu" pembaca saya untuk menjadi RSS subscriber blog ini.

Sama juga pada footer, kerana setiap post akan dibaca bermula dari atas sehingga ke bawah. Jadi kedua-dua tempat ini merupakan tempat yang sesuai untuk meletakkan link terus ke subscribe page.












Klik untuk imej yang lebih besar.

Anda rasa post ini membantu? sila langgan full RSS feed saya. Anda juga boleh langgan full RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.

Personal Training

Jika ini kali pertama anda ke sini, anda patut melanggan Full RSS feed saya secara PERCUMA! Saya percaya anda tidak mahu terlepas post-post yang berguna selepas ini! Thanks!

Pernah terfikir untuk buat duit melalui internet tapi masih kurang ilmu tentang dunia online? Saya mengakui, untuk bermula anda perlu 'mentor' atau seseorang untuk 'guide' anda untuk buat duit secara online.

Itulah antara kesilapan terdahulu yang pernah saya lakukan semasa baru nak bermula dulu, iaitu tiada orang yang 'guide' saya.
Komplikasinya, saya mengambil masa hampir setahun mencari dan mengadaptasi semua teknik yang saya cari secara manual.

Setahun memang tempoh yang lama untuk buat duit melalui internet. Jadi jika anda inginkan seorang 'mentor' yang amat dikenali dalam bisnes internet, saya mencadangkan anda memilih Syed Ikhwan sebagai 'personal coach' anda dalam bidang bisnes online. Beliau merupakan 'owner' kepada blog yang sangat popular, Blog Jemput

Syed Ikhwan baru-baru ini melancarkan produk terbarunya iaitu Rahsia Online Dot Biz. Ia merupakan produk yang terbaik pernah dilancarkan oleh beliau.


Sedikit Sebanyak Tentang RahsiaOnline.Biz

Produk ini lebih kepada 'virtual class' yang dilaksanakan sendiri oleh Syed Ikhwan. Seperti yang saya tekankan di atas, Syed Ikhwan akan mengajar anda segala-galanya dari a to z tentang cara cara cari duit melalui internet.

Antara topik-topik yang akan diajar secara "LIVE" ini adalah:

1) Google AdSense

- pencarian niche samada melalui ____ ataupun HPK. bagaimana mendapatkannya.
- optimasi website/blog anda.- memberikan "kekuatan" kepada website/blog anda.
- menggunakan khidmat _____- strategy yg telah diringkaskan tetapi power
- SEL's
- Boost SERP website/blog anda.
- mengetahui rahsia sebenar bagaimana mendapatkan SERP yg tinggi.

2) Video Marketing

Secara asasnya meliputi

- Download Video
: Bagaimana cara terpantas
: Tool yg digunakan
: Apakan video yg harus/digalakan

- Edit Video
: Mengunakan tool yg betul
: Cara mengoptimasi dan mengeditan yg sebenar
: Tackle saikologi view

3) Bagaimana mendapatkan $2000 dalam masa seminggu (hot topik)

- Berkenaan tentang Identiti
- Mencari market di tempat sepatutnya di mana permintaan tinggi, supply kurang.
- Stategy sebenar membuat sale.
- Gray hat method tentang forum marketing

Bukti-bukti Keberkesanan Teknik Syed Ikhwan

Anda boleh lihat bukti-bukti akaun paypal dan "cheque" AdSense Syed Ikhwan di sini.

Testimonial pelajar-pelajar Syed Ikhwan:

*Pelajar pertama, Rudz005 (dari Wangcyber.com)

Saya telah mengikuti kelas Syed Ikhwan melalui yahoo messenger. Selepas
membaca ayat-ayat yang ditulis sebagai intro di dalam YM itu, saya memang sudah
yakin dengan teknik Syed.

Ini kerana saya menjadi internet marketer full time since Feb 2006 dan saya
sendiri mengajar orang ramai melalui YM, tetapi dengan hanya kata-kata dan intro
sahaja, saya memang tahu Syed telah mendalami lebih dari saya.

Segala "secret" dan "blackhat teknik" yang diberi memang kita tidak jangka
ianya satu perkara yg besar sebelum ini...tetapi setelah Syed terangkan, barulah
terbuka minda saya dan banyak kesilapan yg saya telah buat.

Jika saya ambil kira perkara itu sudah pasti profit saya tidak macam
sekarang (hanya 1500 usd per month) Tidak mustahil Syed boleh dapat lebih dari
5000 usd per month jika dilihat dari "secret" yg diajar.Pengajaran Syed bukan di
dalam satu bab sahaja tetapi ia beri teknik dan secret dari banyak segi.

Offer Syed yg no 2 itu..(2000 usd per week) sebenarnya memang betul.
Sebenarnya ramai tidak tahu betapa mudahnya org dari seluruh dunia beri kita
"usd".
Kelas Syed adalah personal kelas. Bukan beri ebook kemudian tinggalkan
begitu sahaja.Saya yakin dengan kelas yang diadakan ini dapat membantu newbie
dan internet marketer yg telah ada sedikit pengalaman.


*Pelajar kedua, sukeri (dari sukeri.com)


Alhamdulillah, sessi training saya baru saja selesai. Memang banyak tips yang
jarang didengar didedahkan oleh Syed.

Saya yakin jika dipraktikkan dengan penuh kesungguhan, hasilnya memang boleh mencapai apa yang diwar-warkan.Terima kasih kepada Syed kerana sudi berkongsi ilmu. Memang berbaloi dengan harganya.

Ada bonus lagi.


*Pelajar ketiga, kallam (dari Wangcyber.com)

wauuuu! setelah mengYM Syed , sungguh teruja saya dengan tip2 yang luar biasa
dari kebiasaan... sungguh mengujakan saya bahawa agak mudah rupanya hendak
memenuhkan duit paypal kita sebenarnya tanpa memerlukan kita berpeluh membanting tulang mencari idea2 wang besar...

mengYM selama hampir 3 jam lebih semalam begitu PUAS saya bertanya dan menerima info2 yang begitu berharga selain dapat mengenal jutawan internet ini secara dekat kita akan dapat mencari dimana
kelebihan kita serta kekurangan diri ini.

Kepada yang masih terhuyunghayang mencari mentor pribadi inilah masanya yang patut kita ambil peluang dan ruang untuuk terus maju dalam dunia Internet.

Wassalam

Untuk keterangan lanjut tentang produk Syed Ikhwan ini, boleh terus ke http://rahsiaonline.biz/ atau contact syed_ikhwan[at]yahoo.com

Anda rasa post ini membantu? sila langgan full RSS feed saya. Anda juga boleh langgan full RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.

Get Featured for FREE!

Jika ini kali pertama anda ke sini, anda patut melanggan Full RSS feed saya secara PERCUMA! Saya percaya anda tidak mahu terlepas post-post yang berguna selepas ini! Thanks!

Blog buat duit kini sedang mencari "guest bloggers"! Sudah tiba masanya untuk anda dikenali.

Saya merasakan pendapat dan pengetahuan saya seorang masih tidak cukup untuk semua yang mengunjungi blog cari duit ini, jadi saya sekarang sedang mencari "bloggers" dan "penulis" yang ingin berkongsi pendapat dan teknik-teknik mereka dan menghantar artikel cara-cara buat duit secara online untuk disiarkan dalam blog ini.

Apa Yang Akan Anda Dapat Sebagai Guest Bloggers:

1) Lifetime link dari blog buat duit - Ia akan memberikan anda "long lasting increase" dalam search engine ranking dan membantu website anda dari segi SEO.

2) Meningkatkan Jumlah Pembaca Blog Anda - Ratusan pembaca membanjiri blog ini setiap hari, jadi ia merupakan peluang untuk anda meng'expose'kan blog anda!

3) Credit untuk anda - Anda boleh letakkan 'author box' di atas, di bawah, dan dimana-mana sahaja yang anda inginkan. Credit 100% kepada anda atas post yang anda tulis.

Tambahan: Saya hanya inginkan artikel yang berkualiti, bukan hanya artikel yang 'self promoting'. Lagipun, lagi menarik artikel anda, lagi tinggi peluang pembaca blog ini menziarah blog anda.

Requirements:

1) Minimum 300 patah perkataan per artikel.

2)
Mestilah ditulis sepenuhnya oleh penulis, tidak boleh copy & paste daripada sumber lain.

3)
Mesti ditulis khas untuk blog ini (Artikel tersebut tidak boleh dipost di tempat lain).

4) Affiliate link dibenarkan, TETAPI jangan terlalu banyak.

Apa Yang Anda Perlu Lakukan Sekarang:

1) Tulis artikel

2) Hantarkan ke norhafidz[at]gmail.com

3)
Tunggu sehingga email anda dibalas.

Anda rasa post ini membantu? sila langgan full RSS feed saya. Anda juga boleh langgan full RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.

Letak feedburner chicklet dan email subscription dalam blog

Jika ini kali pertama anda ke sini, anda patut melanggan Full RSS feed saya secara PERCUMA! Saya percaya anda tidak mahu terlepas post-post yang berguna selepas ini! Thanks!

Beberapa hari lepas, aku dapat satu soalan daripada pembaca blog buat duit yang setia. Soalan tersebut berkaitan dengan feedburner. Aku terpaksa mengambil jarak masa beberapa hari untuk menjawab soalan beliau kerana sibuk dengan kuliah dan preparation eBook aku.

Soalan beliau adalah bagaimana nak letak button chicklet dan form 'email subscription' dalam blog yang disediakan oleh Feedburner secara percuma.

Feedburner Chicklet

Feedburner chicklet adalah satu 'button bernombor' yang mewakili jumlah pembaca yang 'melanggan' blog anda. Ia bertujuan menunjukkan kepada pengunjung blog jumlah sebenar subscribers blog anda.

Untuk meletakkan chicklet dalam blog, anda hanya perlu log in dalam Feedburner dan click pada tab 'publicize', selepas itu pilih FeedCount. Copy HTML code yang diberi dan pastekan dalam blog anda. Refer imej kat bawah:

Step #1 (Klik tab publicize)

Step #2
(Pilih Email Subscription atau FeedCount)

Untuk form 'email subscription', pilih Email Subscription untuk dapatkan HTML code dan anda hanya perlu lakukan perkara yang sama, iaitu copy dan paste kan code tersebut dalam blog anda.

Step #3
(Copy HTML code yang diberi dan pastekan dalam blog)


Anda rasa post ini membantu? sila langgan full RSS feed saya. Anda juga boleh langgan full RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.

Siap juga akhirnya..

Jika ini kali pertama anda ke sini, anda patut melanggan Full RSS feed saya secara PERCUMA! Saya percaya anda tidak mahu terlepas post-post yang berguna selepas ini! Thanks!

Lepas lebih 3 minggu menyiapkan eBook dari segi content dan design, akhirnya siap juga eBook yang aku bagi tajuk "SEO Mastery" yang aku usahakan selama ni. eBook pertama yang aku buat ni berkisarkan tentang SEO ataupun Search Engine Optimization.

Apa itu SEO?

SEO atau Search Engine Optimization adalah merupakan gabungan teknik-teknik tertentu yang membantu website anda untuk mendapatkan ranking yang baik dalam Google. Malah, jika teknik-teknik ini dilakukan dengan betul, website anda boleh mendapat tempat teratas seprti blog ini yang menduduki ranking teratas keyword "cari duit".

JV Partners.

Untuk membantu 'launching' eBook ini yang akan aku lancarkan dalam masa terdekat, aku memerlukan JV Partners. Setakat semalam, 22 JV (Joint Venture) partners telah mengesahkan penyertaan mereka.

Apa yang perlu dilakukan oleh JV partners ini adalah hanya menghebahkan tarikh "launching" dan sedikit sebanyak tentang eBook ini dalam blog mereka.

Dan sebagai habuan, mereka akan dapat 70% diskaun harga untuk eBook ini. Sesiapa pun boleh menjadi JV partners, asalkan anda mempunyai blog atau website.

Jika anda ingin menjadi JV partner aku, sila email kepada admin[at]searchengineexposed.com

Sedikit Sebanyak Tentang SEO Mastery.

Dalam eBook ini, semua teknik yang aku gunakan dalam usaha aku untuk menaikkan ranking blog ni aku "reveal"kan. Untuk pengetahuan, blog ini berkedudukan no.1 untuk keyword "cari duit" dalam Yahoo dan Google.

Kedudukan itu memberi peluang kepada aku untuk mendapatkan traffic yang agak banyak daripada Indonesia, Malaysia dan Singapura. Jadi, kedudukan no. 1 dalam Search Engine amat penting untuk prestasi traffic blog/website anda.

Dalam eBook ini, anda akan diajar:

1) Bagaimana nak optimizekan website anda secara on page.
2) Bagaimana nak optimizekan website anda secara off page.
3) Tools percuma yang sering aku gunakan untuk optimize blog.
4) Pemilihan keyword yang sesuai.
5) Penggunaan META.
6) Beberapa trick yang tak pernah aku kongsikan dalam mana-mana forum/blog dsb.

Dijangkakan eBook ini akan aku release dalam minggu depan (sedang berusaha keras untuk minisite dan design eBook). So, stay alert dan keep yourselves updated!

Anda rasa post ini membantu? sila langgan full RSS feed saya. Anda juga boleh langgan full RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.

Seminggu yang memenatkan..

Jika ini kali pertama anda ke sini, anda patut melanggan Full RSS feed saya secara PERCUMA! Saya percaya anda tidak mahu terlepas post-post yang berguna selepas ini! Thanks!

Kalo korang perasan, dah dekat seminggu aku tak update blog buat duit. Ada sebab musababnya aku tak update blog ni. Aku sedang berusaha menghabiskan projek eBook aku yang pertama tentang Search Engine Optimization.

eBook nih merupakan produk digital aku yang pertama. Jadi, aku ambil masa yang lama untuk pastikan produk nih produk yang berkualiti. Mula-mulanya aku ingat 2 -3 hari je dah boleh siap, tapi rupanya silap, dekat nak seminggu baru content saja yang siap.

Mungkin juga sebab aku buat eBook ni dalam 2 bahasa, iaitu Bahasa Malaysia dengan Bahasa Inggeris. Semua teknik SEO yang aku buat untuk blog ini aku huraikan dalam eBook ni. Untuk pengetahuan, blog ini duk dalam ranking nombor 1 Google untuk keyword cari duit, buat duit online dan cari duit online.

Dalam Yahoo, blog ni duk ranking no. 1 untuk keyword cari duit, buat duit, cari duit online dan buat duit online. Macammana aku buat semua tu? Semua terjawab dalam eBook yang aku tgh usahakan ni.

Kena bayar ke eBook ni?

Yep, eBook ini berbayar dan harganya adalah RM35 (hanya untuk minggu pertama selepas launching). Selepas itu, harganya akan kekal RM65. Tapi, jika anda subscriber blog ini dan formulajutawan.com, anda dapat 15% diskaun daripada harga asal.

Apa yang perlu anda lakukan untuk mengesahkan anda adalah subscriber, emailkan bukti pembayaran kepada subscribers[at]searcengineexposed.com dengan email yang anda gunakan untuk subscribe blog ini.

eBook ini mempunyai 59 muka surat (Bahasa Malaysia) dan 61 muka surat (Bahasa Inggeris).
Mungkin akan di lancarkan pada minggu hadapan, sebab sekarang aku tengah buat design minisite.

Untuk anda yang berminat nak jadi JV partner, bleh refer kat sini -> http://wangcyber.com/forum/showthread.php?t=5206


Anda rasa post ini membantu? sila langgan full RSS feed saya. Anda juga boleh langgan full RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.

Jangan jadi macam ni

Jika ini kali pertama anda ke sini, anda patut melanggan Full RSS feed saya secara PERCUMA! Saya percaya anda tidak mahu terlepas post-post yang berguna selepas ini! Thanks!


Image by: Strategic Profits

Jika anda seorang IM, adakah anda tergolong dalam orang yang macam ni?


Anda rasa post ini membantu? sila langgan full RSS feed saya. Anda juga boleh langgan full RSS Feed melalui e-mail dan setiap post baru akan dihantar terus ke email anda.