Google update PR

Hari ini kecoh dalam forum DP tentang kebanyakan PR (Pagerank) yang dah berubah. Ada yang turun dan ada yang naik mendadak. Daripada PR0 terus PR4 pun ada. Tak tidur malam dibuatnya aku bila diorang dah kecoh-kecoh kat DP. Diorang bincang juga, update ni sekurang-kurangnya boleh finalize dalam a week time.

So, tadi aku baru je check PR blog ni, tapi buat aku confuse sikit. Sebabnya dekat Google Toolbar, PR blog buat duit ni adalah 2, tapi bila aku check dekat website "PageRank Checker", aku dapat details PR0 untuk blog ni.

Tapi, walau macam mana pun, update kali ni betul-betul mengecewakan sebab, kebanyakan blog aku turun PR nya. daripada 3 ke 0, daripada 2 ke 1, semuanya turun. Naik pun tak banyak, dari PR0 ke PR1. Nampaknya lepas ni kene gigih lagi cari backlink yang berkualiti untuk update yang akan datang.

Aku gembira juga dalam sedih-sedih tu, sebab SERP tak berubah akibat daripada perubahan baru PageRank oleh Google ni.

Korang punya PR macammana?

Bagi yang kurang pasti apa itu PR, boleh baca post aku yang dulu-dulu tentang Pagerank.

3 comments:

Pandu Cari Duit said...

aku punya pr=0 naik jadi pr=1. bisa nak cari duit,nih?

titan said...

bolehlah. Blog aku pun naik sikit-sikit je. Dari PR0 ke PR3. Aku harap pada masa akan datang ia akan naik dengan baik.

coolermaster said...

Turun naik tu biasa la..
Kena rajin sikit...