Jangan lupa 'validate' subscription anda.

Alhamdulillah, setakat ni, ada 339 subscribers yang melanggan post-post dalam blog ini. Setelah hampir 2 tahun blog ini dibangunkan, berjaya juga dapat jumlah macam tu. Tetapi, menurut Feedburner.com jumlah sebenar subscriber blog buat duit ini adalah: Total Subscribers: 516. Tetapi count yang ada pada chicklet hanyalah 339 orang subscribers.

Ini adalah kerana selebihnya subscriber tidak 'validate' email mereka. Mungkin 'email verification' dari feedburner.com tercampak ke dalah spam folder ataupun lupa untuk 'validate' langganan.

Jadi, lepas ni, kalau nak subscribe pastikan korang semua validate email korang untuk mendapatkan post-post daripada blog ini terus ke email korang.

Cara-cara untuk subscribe

  • Masukkan email anda ke dalam ruangan langganan di atas.
  • Masukkan 'captcha' iaitu huruf-huruf dalam box yang ditunjukkan untuk tujuan menghalang spam.
  • check email anda, pastikan ianya dari feedburner.com dan klik pada 'validation url'
Aku rasa, kebanyakkan subscribers terlupa pada step yang terakhir. Oleh itu, jadi subscriber yang tidak di'validate'. Semua post-post terbaru tidak dihantar kepada mereka. See? betapa ruginya tak validate subscription :)

2 comments:

EbookFree said...

tahniah ke atas kejayaan anda itu. saya dah beli buku teknikseo anda dan ia memang best. saya dah apply at one of my blog and tgh monitor result. setakat ini memang mengancam... tahniah sekali lagi

earn4cash said...

hmm boleh juga