Pelaburan di Unit Trust

Kebanyakan dari kita pasti pernah mendengar tentang Amanah Saham Bumiputera (ASB). Malah, ada juga diantara kita merupakan pelabur dalam ASB, termasuk saya. Jadi apa significant perhubungan ASB dengan unit trust? Significant nya adalah, ASB adalah unit trust. Juga disebut sebagai unit amanah dalam Bahasa Melayu.

unit amanah (BM) = unit trust (BI)

Secara minda bawah sedar, kita telah didedahkan dengan pelaburan di unit trust semenjak kecil lagi.

Semuanya bermula dengan perancangan awal dengan faedah simpanan yang betul, salah satunya ialah dengan menabung dan menyimpan di unit amanah.

Pelabur yang bijak

Pelabur yang bijak adalah pelabur yang melihat dari pelbagai sudut, faktor-faktor yang membolehkan mereka mendapat keuntungan, meminimumkan risiko dan juga pada masa yang sama mendapat servis yang baik dari syarikat pelaburan.

Ingin memaksimumkan pulangan KWSP anda? Ingin melabur dalam unit trust yang didokong oleh sebuah bank terkemuka negara dan memberikan pulangan minimum 10%-15% setahun?

Hantarkan email kepada saya untuk keterangan lebih lanjut secara percuma di alamat : norhafidz.nordin[at]yahoo.com *

atau boleh add saya terus di Yahoo Messenger dan kita boleh berbincang secara one on one: norhafidz.nordin[at]yahoo.com*

* Untuk mengelakkan spam, saya menggantikan @ dengan [at]. Jadi, untuk menghantar email kepada saya, gantikan [at] dengan @.

Membantu mencapai matlamat kewangan anda,
Norhafidz Nordin
CIMB Wealth Advisor
Certified Unit Trust Consultant

6 comments:

izzul said...

bagus gak melabur kat asb nie..pelaburan masa depan..beringat2 masa senang..

Nik said...

Kerajaan dah hutang banyak di luar negeri. Tak tau boleh untung sampai bila masa.

Duit Saku said...

salam... wahhhh.. saya memang meminati pelaburan ini... sekarang pon banyak bank mengalakan pelaburan ASB nie termasuk yang terbaru easy RHB

Arif Zulhilmi Bin Abd Rahman said...

Terlalu banyak sangat unit trust kat dalam pasaran, sampai tak tahu mana satu yang bagus. :)

Aini said...

Sekarang pasaran saham rupanya bagus. Kawan saya cakap labur dalam saham boleh untung lebih banyak daripada unit trust. Betulkah?

yahaya said...

unit trust yg manakah memberi pulangan yg baik